Κορωνοϊός: Η Google μας προτρέπει να φορέσουμε μάσκα

0
26

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αυτό ανάγκασε την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει κάποια νέα μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους. Οι καμπάνιες για τη σωστή χρήση της μάσκας συνεχίζονται κανονικά και στο «παιχνίδι» έχει μπει και η Google. Η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο έχει διαμορφώσει το σημερινό της Doodle στις συνθήκες τις εποχής μας. Για την ακρίβεια όλα τα γράμματα της λέξης «Google» φοράνε μάσκα.

Πατώντας πάνω στο σημερινό doodle βγαίνει η λέξη «κορωνοϊός» και διάφορες οδηγίες καταπολέμησης του ιού όπως για παράδειγμα ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, αλλά και το να διατηρούμε τις αποστάσεις και να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας. Παράλληλα η Google συνδυάζει το μήνυμα με μερικές από τις πιο βασικές οδηγίες για την καλύτερη πρόληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αφιερώνει ένα από τα doodles της στον κορωνοϊό.

Δείτε το σημερινό Doodle

Πώς να αποτρέψετε τη διάδοση του COVID-19:

  • Πλένετε τα χέρια σας συχνά. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό με βάση το αλκοόλ.
  • Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση από άτομα που βήχουν ή φτερνίζονται.
  • Φορέστε μάσκα εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε την απόσταση σας.
  • Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας.
  • Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας όταν βήχετε ή φτερνιστείτε, ή βήχα ή φτερνιστείτε στο στραβά του βραχίονα σας.
  • Μείνετε σπίτι εάν αισθάνεστε άρρωστοι.
  • Επικοινωνήστε με έναν γιατρό εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή.

Καλέστε το γραφείο του γιατρού προτού τα επισκεφθείτε. Ο γιατρός σας μπορεί στη συνέχεια να σας παραπέμψει στο σωστό μέρος πιο γρήγορα. Αυτό είναι για την προστασία σας και αποτρέπει την εξάπλωση ιών και άλλων μολυσματικών ασθενειών.
Μάσκες

Οι μάσκες μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού σε άλλους από τον χρήστη της μάσκας. Δεν αποτελούν πλήρη προστασία έναντι του COVID-19 και πρέπει να χρησιμοποιούνται εκτός από άλλα μέτρα, όπως η απόσταση ασφαλείας και η υγιεινή των χεριών. Ακολουθήστε τις συστάσεις της τοπικής υγειονομικής αρχής.

ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE και περισσότερα οκτάνια

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr