Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στο Τέξας – 8 χιλιάδες σε μια μέρα

0
52

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «σαρώνει» στις ΗΠΑ, με τις Αρχές της χώρας να μην έχουν απάντηση ως προς την αντιμετώπισή του. Τεράστιο αριθμό κρουσμάτων του ιού κατέγραψε το Τέξας χθες, αφού ανακοίνωσε άλλα 8.258 φτάνοντας έτσι τα 191.790. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση περιστατικών από την έναρξη της πανδημίας, ένα αρνητικό ρεκόρ που χτυπάει «καμπάνακι» για την πολιτεία που πραγματικά βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αρνητικό ρεκόρ και στη Φλόριντα

Δεν είναι μόνο το Τέξας. Στη Φλόριντα ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σημείωσε επίσης αύξηση ρεκόρ με 11.458 νέα κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές αυτής της αμερικανικής πολιτείας. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε πάνω από 10.000.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει έκρηξη της νόσου Covid-19 μεταξύ των νέων οι οποίοι, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που έγινε από τις αρχές Ιουνίου, επέστρεψαν στις παραλίες και στη νυχτερινή ζωή με συνωστισμό σε κλαμπ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχώς κυκλοφορεί προειδοποιήσεις να μην χαλαρώσουν τα μέτρα στις χώρες, καθώς χθες κατέγραψε τεράστια νούμερα κρουσμάτων στις ΗΠΑ (λόγω των περιστατικών που αναφέραμε παραπάνω), αλλά και στην Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό.

Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού χθες Σάββατο 4 Ιουλίου κατά 212.326. Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου και ήταν 189.077. Να σημειωθεί όμως, πως οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε την Παρασκευή 3 Ιουλίου τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Ο ΠΟΥ τερματίζει τις δοκιμές αυτών των φαρμάκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος «Solidarity» για την υδροξυχλωροκίνη και ένα αντιρετροϊκό φάρμακο. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών του σχήματος «Solidarity» έδειξαν ότι τα εν λόγω φάρμακα κατά του HIV «δείχνουν περιορισμένη ή καθόλου μείωση της θνητότητας νοσηλευομένων ασθενών του κορωνοϊού».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η απόφαση τερματισμού των δοκιμών αφορά μόνο στις δοκιμές επί ασθενών που νοσηλεύονταν και δεν αφορά σε άλλες έρευνες όπου τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς ή ως προφύλαξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr