Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τρίτη συνεχόμενη ημέρα με πάνω από 20.000 νεκρούς

0
50

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Για άλλη μια μέρα ο απολογισμός στις ΗΠΑ είναι τραγικός, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Αν και παρουσίασε μείωση την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο τους 2.000 στις ΗΠΑ, με το σύνολο των θυμάτων της COVID-19 (την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός) να φθάνει έτσι τις 62.906.

Αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ξεπέρασε μέσα σε λίγους μήνες τον επίσημο απολογισμό των Αμερικανών στρατιωτικών που είχαν χάσει τη ζωή τους στα 20 χρόνια που κράτησε ο πόλεμος του Βιετνάμ.

Οι ΗΠΑ θρηνούν τα περισσότερα θύματα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σε τεράστια απόσταση από την Ιταλία (27.967 νεκροί), το Ηνωμένο Βασίλειο (26.711), την Ισπανία (24.543) και τη Γαλλία (24.376), κατά τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση στοιχεία που είχαν ανακοινώσει οι αρχές ως χθες στις 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 230.000 αφότου εμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο στην Κίνα. Εξάλλου στις ΗΠΑ, με πάνω από ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, εντοπίζεται πάνω από το ένα τρίτο των επίσημα καταγεγραμμένων ασθενών στις 195 χώρες και περιοχές του πλανήτη.

Πηγή: Pagenews.gr