Κορωνοϊός Ιράν: Άλλοι 117 νέοι θάνατοι – Στους 4.474 το σύνολο νεκρών

0
77

Κορωνοϊός Ιράν: To Ιράν ανέφερε την Κυριακή συνολικό αριθμό 71.686 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Σε σύγκριση με τα χθεσινά 70.029, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.657. Την ίδια στιγμή, ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί στους 4.474, καθώς 117 ασθενείς έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο.

Ιατρικό υλικό από την Ευρώπη στο Ιράν

Υπενθυμίζεται πως στις 31 Μαρτίου η Ευρώπη απέστειλε ιατρικό υλικό στο Ιράν στο πλαίσιο του μηχανισμού Instex που επιτρέπει την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων και ο οποίος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν ότι ο Instex πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του συνδιαλλαγή και επέτρεψε την εξαγωγή ιατρικού υλικού από την Ευρώπη προς το Ιράν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου ότι το Ιράν παρέλαβε ιατρικό εξοπλισμό ή οικονομική βοήθεια από χώρες όπως η Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, το Κατάρ, η Ρωσία και η Τουρκία.

Η κυβέρνηση και ο πληθυσμός του Ιράν «δεν ξεχνούν ποτέ τους φίλους στους δύσκολους καιρούς» είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος. Το Ιράν πλήττεται σκληρά από την επιδημία του κορωνοϊού που έχει προσβάλει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.757. Ο μηχανισμός Instex δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2019 από τους Ευρωπαίους για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν με την αποφυγή χρησιμοποίησης του δολαρίου. Ο Instex επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίσει να πωλεί πετρέλαιο και να εισάγει άλλα προϊόντα.

Πηγή: Pagenews.gr