Κορωνοϊός – Ιράν: «Θα έχουμε φάρμακο μέσα στις επόμενες ημέρες»

0
47

Κορωνοϊός – Ιράν: Σε μάχη με το χρόνο επιδίδονται πολλοί ιατροφαρμακευτικοί οργανισμοί ανα τον κόσμο για να βρουν το φάρμακο και το εμβόλιο που θα καταπολεμά τον κορωνοϊό. Στο Ιράν μια από τις χώρες που έχει χτυπήσει ο φονικός ιός γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί το φάρμακο και σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστίτου Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας είναι πολύ πιθανόν μέσα στις επόμενες ημέρες να κυκλοφορήσει.  «Έχουμε κάνει δοκιμές, ήταν επιτυχημένες» ανέφερε σχετικά  ο επικεφαλής του ινστιτούτου τροφίμων και φαρμάκων του Ιράν, Mohammad Reza, ωστόσο αυτό μένει να επαληθευτεί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ινστιτούτου και όπως το μετέφεραν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είπε πως «το φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής του και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες!». Χωρίς να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη φύση του φαρμάκου, ο Reza είπε πως… «η πρώτη ύλη για την παρασκευή του φαρμάκου έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα.

Το φάρμακο αποτελεί αποκλειστική εγχώρια παραγωγή. Θα κυκλοφορήσουμε το φάρμακο αυτό, που κάμει καλό σε ασθενείς του κορωνοϊού, μέσα στις επόμενες 7 – 10 ημέρες». Ακόμη, ανέφερε πως «έχουν γίνει κλινικές δοκιμές σε κάποιους ασθενείς και ήταν επιτυχημένες. Επιπλέον, έχουμε λάβει τις απαραίτητες άδειες για την κυκλοφορία το

Πηγή: Pagenews.gr