Κορωνοϊός Ισπανία: 4 νέοι θάνατοι – 664 νέα κρούσματα

0
58

Κορωνοϊός Ισπανία: Η Ισπανία κατέγραψε 4 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο επί συνόλου 27.125, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ 664 είναι τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα της Covid-19 επί συνόλου 239.228.

140 επιβάτες σε καραντίνα

Υπενθυμίζεται πως σε καραντίνα μπήκαν 140 επιβάτες της πτήσης που ταξίδευε στα Κανάρια Νησιά και συγκεκριμένα στο Λανθαρότε, χθες Παρασκευή.Ένας συνταξιδιώτης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως μόλις προσγειώθηκε η πτήση από Μαδρίτη στο αεροδρόμιο Θέσαρ Μανρίκε στα Κανάρια Νησιά, σήμανε συναγερμός. Μόλις το αεροπλάνο όπου είχε βρεθεί ένας επιβάτης θετικός προσγειώθηκε, αποκλείστηκε από υγειονομικό προσωπικό, από την ασφάλεια του αεροδρομίου, ακόμα και από αστυνομικούς.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί ο ασθενής που είχε προσβληθεί από κορονοϊό μπήκε εξαρχής στην πτήση κι αν ταξίδευε βάσει των κανόνων που ισχύουν, δηλαδή να πρέπει να μετακινηθεί για δουλειά ή εξαιτίας ενός επείγοντος συμβάντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην πτήση από Μαδρίτη, έκανε το τεστ για κορονοϊό γιατί είχε έρθει σε επαφή με θύμα της πανδημίας και είχε πάει και στην κηδεία του. Πριν όμως βγουν τα αποτελέσματα, μπήκε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει και ενημερώθηκε ότι το τεστ είχε βγει θετικό όταν πλέον η πτήση ήταν στον αέρα!

28980798-0-image-a-1_1590769871063

Πλέον, ο άνδρας που νοσεί από κορονοϊό όχι μόνο έχει μπει σε απομόνωση, μαζί με τους συνταξιδιώτες του που κάθονταν κοντά του, αλλά αντιμετωπίζει και διώξεις γιατί «έσπασε» την καραντίνα και παραβίασε το νόμο για την έκτακτη ανάγκη, αλλά κατηγορείται και γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο άνδρας και οι επιβάτες που κάθονταν κοντά του στο αεροπλάνο απομονώθηκαν και θα μείνουν σε καραντίνα για δυο εβδομάδες, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες μπήκαν σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε μια εβδομάδα. Μέχρι να διαπιστωθεί αν κόλλησαν ή όχι τον ιό κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα μείνουν σε ξενοδοχείο που τους παραχωρήθηκε από την τοπική κυβέρνηση.

Πηγή: Pagenews.gr