Κορωνοϊός Ισπανία νεκροί σήμερα: 637 θύματα σε 24 ώρες – 13.055 συνολικά

0
57

Κορωνοϊός Ισπανία νεκροί σήμερα: Θετικά είναι τα νέα που έρχονται από την Ισπανία καθώς ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό που ανακοίνωσε για τις τελευταίες 24 ώρες είναι μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.  Συγκεκριμένα, η χώρα θρηνεί 637 νέους νεκρούς. Αν και μεγάλος, ο αριθμός είναι ο μικρότερος από τις 24 Μαρτίου μέχρι σήμερα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας στην πολύπαθη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού ανέρχεται πλέον στις 13.055.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950). Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών. Στα καλά, περίπου 40.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Την Κυριακή, τον μικρότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων είχαν καταγράψει εξάλλου και η Ιταλία και η Γαλλία, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για πορεία αποκλιμάκωσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, στο εξής καλούνται ή εξαναγκάζονται από τους ηγέτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του.

Τα μέτρα αυτά -συνιστώμενος ή υποχρεωτικός περιορισμός, απαγόρευση της κυκλοφορίας, καραντίνα- αφορούν περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη. Με την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη (σε ισχύ από την Παρασκευή) μπαίνει πλέον σε καραντίνα το 50% της ανθρωπότητας, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020. Οι περισσότεροι -τουλάχιστον 2,78 δισεκατομμύρια κάτοικοι 49 χωρών και εδαφών- υπόκεινται σε εντολή υποχρεωτικού περιορισμού.

Πηγή: Pagenews.gr