Κορονοϊός Ισπανία: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Ξαπλώνουν στο πάτωμα οι ασθενείς

0
105

Χάος επικρατεί σε νοσοκομείο της Ισπανίας καθώς η χώρα πλήττεται από τον νέο κορονοιό Covid – 19 και μετρά μέχρι στιγμής περισσότερα από 28.500 κρούσματα και 1720 θανάτους. Ένα αποκαλυπτικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον Βρετανό επιχειρηματία Ed Leon Klinger ο οποίος έκανε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter. Στο βίντεο φαίνεται διάδρομος γεμάτος ασθενείς να περιμένουν, κάποιοι από αυτούς ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Το μήνυμά του είναι απλό: Εάν είναι άσχημο που ακυρώσατε μία συνάντηση ή ένα γεύμα με φίλους, αυτό είναι σίγουρα χειρότερο. Μείνετε σπίτι.

Ωστόσο θυμίζουμε ότι παρατείνεται για ακόμη 15 μέρες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία. Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει πως σε 24 ώρες προστέθηκαν στην λίστα θανάτου στην Ισπανία άλλοι 394 άνθρωποι. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 28.572 περιστατικά από 24.926 της προηγούμενης καταμέτρησης που είχε δημοσιοποιηθεί χθες, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές.

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία

H κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19, όπως ανέφεραν σήμερα οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo». Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε την απόφαση τις κυβέρνησης στα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης μέσω μιας βιντεοκλήσης. Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

 «Πριν από δεκαπέντε μέρες, δεν δώσαμε στον κορονοϊό τη σημασία που απαιτεί η κατάσταση»

Ωστόσο χθες ο δημοσιογράφος της AS μιλώντας στο sport24 στάθηκε στην ταχύτητα με την οποία τα κρούσματα και οι νεκροί αυξήθηκαν μέσα σε μερικά 24ωρα, αλλά και τη μείξη φόβου και ελπίδας που υπάρχει. Αυτό που εύχονται όλοι είναι να περάσει γρήγορα το κύμα του κορωνοϊού από τη χώρα, πριν λυγίσει το σύστημα υγείας της Ισπανίας. «Η κατάσταση στην Ισπανία άλλαξε δραματικά σε λιγότερο από μία βδομάδα. Πλέον, είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλοι, απομονωμένοι, με ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εργάζεται από το σπίτι.

Πηγή: Pagenews.gr