Κορονοϊός – Ιταλία: Δεκασέλιδες οι αναγγελίες κηδειών σε εφημερίδα του Μπέργκαμο

0
62

Κορονοϊός – Ιταλία: Μία ακόμη τραγική είδηση έρχεται από τη γειτονική Ιταλία η οποία μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι αναγγελίες κηδειών σε εφημερίδα του Μπέργκαμο της Ιταλίας καλύπτουν δέκα σελίδες.

Η Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα συνολικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 21.000, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 1.441 μέχρι στιγμής. Το γεγονός ότι σε εφημερίδα του Μπέργκαμο, οι αναγγελίες των κηδειών καλύπτουν πλέον δέκα σελίδες, είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που βιώνουν οι Ιταλοί. Κάτι που φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε χρήστης του twitter, ο οποίος μας δείχνει επίσης πως στη διάρκεια του Φεβρουαρίου οι κηδείες στην ίδια εφημερίδα κάλυπταν μόλις μια σελίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κορονοϊού  στην Ιταλία είναι 21.157. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.441 ενώ ιάθηκαν 1.966 ασθενείς. Μέσα σ΄ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα .

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν   2.644 άνθρωποι  και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί.

Πηγή: Pagenews.gr