Κορονοϊός Ιταλία: Ενός λεπτού σιγή και μεσίστειες σημαίες για τα θύματα

0
57

Κορονοϊός Ιταλία: Δεν έχει τέλος το δράμα που ζουν οι Ιταλοί με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να ανέρχονται σε περισσότερους από 11.500 και τα νέα θύματα καθημερινά να είναι πολλές εκατοντάδες. Οι πολίτες θέλησαν σήμερα να αποτίσουν φόρο τιμής τόσο σε εκείνους που χάνουν τη ζωή τους μαζικά σε καιρό ειρήνης όσο και στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται αγόγγυστα για να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν.

Έτσι, την Τρίτη 31/3 στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας υψώθηκαν ιταλικές σημαίες ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή, με την ευχή να μην αργεί το τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που ζουν εδώ και ημέρες οι Ιταλοί.

H Corriere della Sera δημοσίευσε σχετικό στιγμιότυπο στο instagram:

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σε ΜΕΘ

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, έχασαν τη ζωή τους 812 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.050 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, 1.590 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Την προηγούμενη ημέρα το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 97.689 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.779 άνθρωποι ενώ 13.030 είχαν θεραπευθεί.

Σε ΜΕΘ βρίσκονται 3.981 ασθενείς βρίσκονται ενώ συνολικά, 27.795 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.752 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 42.161 και οι νεκροί 6.818. Στην Εμίλα Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.531 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.538. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.724, με 413 νεκρούς. koronoios

Ιταλός επιστήμονας υποστηρίζει πως τα μέτρα περιορισμού δεν ήταν αποτελεσματικά

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας Αντρέα Κρισάντι, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital υποστηρίζει πως τα νέα κρούσματα κατά πάσα πιθανότητα είναι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από κορονοϊό μέσω της επαφής με μέλη της οικογένειάς τους στα σπίτια τους.

Ο ίδιος τόνισε πως αντί να καλούν οι αρχές τον κόσμο με ήπια συμπτώματα να αυτοπεριορίζεται στα σπίτια του, θα πρέπει απεναντίας να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής, ώστε να τους αποκόπτουν από την επαφή με την οικογένειά τους, όπως είχε γίνει και στην Κίνα, όπου η επιδημία είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

«Εάν κάποιος θέσει το ερώτημα, γιατί παρ’ όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη διαπιστώνουμε προσβολές, έχουν άραγε θέσει πρώτα το ερώτημα εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν κατ’ οίκον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους;» αναρωτήθηκε ο Κρισάντι. «Κατά την άποψή μας, η μετάδοση γίνεται στο σπίτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Pagenews.gr