Κορωνοϊός Ιταλία: Κλείνουν τα πάντα εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ για 15 μέρες

0
59

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο Τζιουζέπε Κόντε, απηύθυνε ζωντανό μήνυμα μέσω Facebook ανακοινώνοντας πως όλη η Ιταλία, είναι πια μια «κόκκινη ζώνη». Ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων για δεκαπέντε ημέρες. Στην ουσία μιλάμε για τη διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων, με τα μόνα ανοιχτά μαγαζιά να είναι τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, στο νέο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα εξής:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον.

Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.

Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες.

Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

Il Paese ha bisogno della responsabilità di ognuno di voi, ha bisogno di sessanta milioni di piccoli grandi sacrifici. Ognuno di noi ha bisogno dell’altro. Rimaniamo distanti oggi per abbracciarci con più calore e per correre insieme più veloci domani. Ce la faremo.

Gepostet von Giuseppe Conte am Mittwoch, 11. März 2020

Πηγή: Pagenews.gr