Κορωνοϊός Ιταλία: Μικρή μείωση στους θανάτους, άλλα 675 κρούσματα

0
46

Κορωνοϊός Ιταλία: Να μειώνεται φαίνεται ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, ενώ μικρή μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νεκρών.  Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών του ιού στη γειτονική χώρα είναι 225.435. Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19 έφτασαν τους 31.908. Παράλληλα, 125.176 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 224.760 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.763 άνθρωποι, ενώ 122.810 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία 145 άνθρωποι και καταγράφηκαν 675 νέα κρούσματα. 2.366 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Την ίδια ώρα, 762 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 10.311 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 57.278 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 200 λιγότερα κρούσματα.

Παρουσιάζει μικρή μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 8 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Όμως, οι ιαθέντες είναι 194 λιγότεροι από χθες. Οι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για τεσσαρακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ανοίγουν καφέ, εστιατόρια και κομμωτήρια

Από αύριο, πρόκειται να ανοίξουν καφέ μπαρ, εστιατόρια, κουρεία και τα κομμωτήρια, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.  Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας (πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης), δεν υπέγραψε τη συμφωνία της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε με τις περιφέρειες, διότι θεωρεί λάθος κίνηση το ότι, για την άρση πολλών απαγορεύσεων, δεν ζητήθηκε η καθοριστική γνωμοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, όντως, υπάρχει ακόμη κίνδυνος μετάδοσης, αλλά πρόσθεσε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. Αισιοδοξία, τέλος, προκαλεί το σημερινό στοιχείο των νέων κρουσμάτων, το οποίο είναι το χαμηλότερο από την αρχή της επίσημης καταγραφής από τις ιταλικές αρχές.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι μειωμένος είναι ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω κορωνοϊού με βάση ό, τι ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές Αρχές. Με βάση την ενημέρωση άλλοι 170 είναι οι νεκροί από τον κορωνοϊό.

Πηγή: Pagenews.gr