Κορωνοϊός Ιταλία: Mείωση στα κρούσματα και στους νεκρούς – Λιγοστεύουν οι ασθενείς σε ΜΕΘ

0
47

Κορωνοϊός Ιταλία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 285 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.872 νέα κρούσματα, σημάδι ότι ο ιός έχει καταλαγιάσει.  Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 205.463, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 27.967. Παράλληλα, 75.945 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 203.591 και είχαν χάσει την ζωή τους 27.682 άνθρωποι ενώ 71.252 είχαν θεραπευθεί.

1.694 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 18.149 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο

Για 81.708 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 214 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 38 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή έβδομη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή, για ολική επιστροφή στην καθημερινότητα υπογράμμισε ο Τζουζέπε Κόντε

Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή, για ολική επιστροφή στην καθημερινότητα κι αντέκρουσε την κατηγορία ότι αγνοεί τον ρόλο της βουλής και της γερουσίας. Παράλληλα, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας έκανε γνωστό, σήμερα, ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό, είναι πιθανώς, σπό δέκα μέχρι και είκοσι φορές υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς που έχουν καταγραφεί, λόγω του ότι πολλοί ασθενείς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Έτσι για το λόγο αυτό οι επιστήμονες οι οποίοι συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι βασικής σημασίας να παραμείνει, ο δείκτης μετάδοσης του ιού, κάτω από την μονάδα. Επιβάλλεται, κατά συνέπεια, η διατήρηση πολλών μέτρων προστασίας, ώστε να μην καταγραφεί νέο κύμα του ιού, πριν το καλοκαίρι.

Πώς γίνεται η σταδιακή άρση των μέτρων σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ιταλία, παραθέτει το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr