Κορωνοϊός Ιταλία νεκροί: Πάνω από 1.000 τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους

0
52

Κορωνοϊός Ιταλία νεκροί: Δραματική είναι η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που έχει πλήξει σε μεγαλύτερο βαθμό ο κορωνοϊός. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πια τους 1.000, ενώ σοκάρει το γεγονός ότι σε μία μόλις ημέρα καταγράφηκαν άλλοι 189 θάνατοι. Τα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται στις 15.113, από 12.462 που ήταν την προηγούμενη ημέρα. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο απολογισμός της Τετάρτης ήταν 827 νεκροί.

Την ίδια ώρα, 1.258 ασθενείς ιάθηκαν.

Στην Λομβαρδια συνολικά καταγράφονται 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο, δε, Βένετο σημειώθηκαν 1.384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία όπως και το γεγονός ότι χιλιάδες κρούσματα με ήπια συμπτώματα πέρασαν απαρατήρητα ευθύνονται για το υψηλό ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοιό που είναι πλέον το υψηλότερο στον κόσμο, εξηγούν οι ειδικοί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Mετά την Κίνα, η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Mέχρι στιγμής της, τα κρούσματα υπολογίζονται σε 12. 149 ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 827. Στην Ιταλία, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος θανάτου από τον ιό είναι υψηλότερος, επισημαίνουν οι ειδικοί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε μία μικρή σχετικά περιοχή, τη Λομβαρδία, προκαλώντας ασφυξία στα γύρω νοσοκομεία. Η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό παγκοσμίως καθώς ένας στους 16 που προσβάλλεται από τον Covid-19 πεθαίνει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Το ποσοστό θνητότητας των Ιταλών που έχουν μολυνθεί από τον ιό αγγίζει το το 6,22%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε το κλείσιμο σχεδόν όλων των καταστημάτων, εκτός από τα φαρμακεία, τα μαγαζιά που πωλούν τρόφιμα και τα σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια περιορισμού την εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

Πηγή: Pagenews.gr