Κορωνοϊός Ιταλία: Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παραμένει σταθερός – Μειώνονται οι νεκροί

0
54

Κορωνοϊός Ιταλία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 323 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.086 νέα κρούσματα, ενώ 2.311 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό, σημάδι που δείχνει ότι ο ιός έχει καταλαγιάσει. Παράλληλα ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 203.591, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 27.682 και 71.252 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 201.505 και είχαν χάσει την ζωή τους 27.359 άνθρωποι ενώ 68.941 είχαν θεραπευθεί. Ωστόσο 1.795 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 19.210 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.652 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι σταθερός, με 5 λιγότερες μολύνσεις.

Ταυτόχρονα σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών

Σήμερα έχασαν την ζωή τους 59 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα και οι ιασθέντες είναι 6 λιγότεροι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σήμερα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου οι διάφορες περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να αποφασίζουν την κατά τόπους επαναλειτουργία επιχειρήσεων και υπηρεσιών, βάσει της μείωσης των κρουσμάτων.

Εν τούτοις, αυτό θα πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στις κύριες κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης και από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, διαφορετικά τα αρμόδια υπουργεία θα προσφεύγουν δικαστικά, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο βίντεο θα δείτε τη σύγχυση που επικρατεί στην Ιταλία για το ποιοι είναι οι συγγενείς που θα επιτρέπεται να ανταλλάσσουν επισκέψεις μετά την μερική άρση των μέτρων:

Πηγή: Pagenews.gr