Κορωνοϊός Ιταλία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά, από τα μέσα Μαΐου

0
42

Για πρώτη φορά έπειτα από την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού τον Μάιο, η Ιταλία κατέγραψε πάνω από 1.000 κρούσματα του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες. Η Ιταλία, όπως και η Ισπανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοιού, κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωσή της από τα μέσα Μαΐου. Μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία αποτελούσε την πρώτη χώρα της Ευρώπης σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρά τη σταθερή καλή πορεία που είχε το τελευταίο τρίμηνο, παρατηρήθηκε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στις συναθροίσεις που συνδέονται με τις διακοπές και τη νυχτερινή διασκέδαση. Η τελευταία φορά που στην Ιταλία καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα από σήμερα ήταν στις 12 Μαΐου, με 1.402 μολύνσεις, έξι ημέρες πριν επιτραπεί να ξανανοίξουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα μετά την καραντίνα των 10 εβδομάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κατά τη χθεσινή ημέρα αναφέρθηκαν 1.071 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων, από την έναρξη της πανδημίας, ανέρχεται πλέον στις 258.126. Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 35.430.

Νέος αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε στη Ρώμη το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Φαίνεται πως η επιστροφή από τις διακοπές των Ιταλών, επιδρά καταλυτικά στην πορεία του ιού στη χώρα. Ειδικότερα, η περιφέρεια της Ρώμης κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους συνδέονται με την επιστροφή από τις διακοπές. Αυτά τα 215 νέα κρούσματα αντιπροσωπεύουν «έναν αριθμό ρεκόρ», σχολίασε ο Αλέσιο Ντ’Αμάτο, ο υπεύθυνος για την υγεία στο Λάτιο, την περιφέρεια που περιλαμβάνει την ιταλική πρωτεύουσα.

Στις 28 Μαρτίου, το προηγούμενο ρεκόρ

«Το 61% (των νέων κρουσμάτων) συνδέεται με επιστροφές από διακοπές», υπογράμμισε ο Ντ’Αμάτο, και ειδικότερα 45% (97 κρούσματα) αφορούν επιστροφές από τη Σαρδηνία, η οποία δεν είχε πληγεί πολύ από το πρώτο κύμα του ιού, αλλά όπου τα πηγαινέλα των τουριστών και τα πάρτυ χωρίς προφυλάξεις συνέβαλαν στη διάδοσή του.

Έκκληση στους νέους

Τα νέα κρούσματα αφορούν «στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικούς νέους», πρέπει συνεπώς «να μπλοκάρουμε το συντομότερο δυνατόν την αλυσίδα μετάδοσης εντοπίζοντας τους ασυμπτωματικούς και αποφεύγοντας έτσι τη διάδοση του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε ο Αλέσιο Ντ’Αμάτο, ο οποίος απηύθυνε «μια έκκληση στους νέους: προσέξτε κυρίως τους οικείους σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε».

«Αν περιμένετε αποτελέσματα από τεστ, πρέπει να μένετε σπίτι σας και να μην βλέπετε κανέναν. Μην αισθάνεσθε ανίκητοι», τόνισε. «Δεν ανησυχώ για τα θετικά κρούσματα που ανακαλύπτουμε, αλλά αντίθετα ανησυχώ για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να έχουν μεταδόσεις σε οικογενειακό περιβάλλον, αν δεν γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της αποστασιοποίησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr