Κορωνοϊός Καναδάς: Σε μερική καραντίνα ξανά το Οντάριο, από την επομένη των Χριστουγέννων

0
93

Το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, με 14 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε ότι επιβάλει μερική καραντίνα από την επομένη των Χριστουγέννων.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 28 ημέρες στο νότιο Οντάριο και 14 ημέρες στο βόρειο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Νταγκ Φορντ. Το Τορόντο, η πρωτεύουσα του Οντάριο και μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, έχει ήδη τεθεί σε lockdown εδώ και έναν μήνα. Να θυμίσουμε πως η χώρα έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς ενάντια στον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το Σάββατο θα εφαρμοστούν περιορισμοί όσον αφορά τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα που πωλούν βασικά είδη, όπως τρόφιμα. Τα υπόλοιπα θα μπορούν να λειτουργούν με το σύστημα του click away, όπως το γνωρίζουμε και εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα εστιατόρια στο Οντάριο του Καναδά, που παραμένουν ανοικτά, δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν πελάτες σε κλειστές αίθουσες.

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στο Οντάριο του Καναντά

«Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό συνιστά κίνδυνο για τα νοσοκομεία και τα κέντρα μακροχρόνιας φροντίδας. Πρέπει να σταματήσουμε την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού», ανέφερε ο Φορντ. Νωρίτερα σήμερα οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο είχαν ζητήσει να επιβληθούν πιο σκληρά μέτρα από αυτά που ανακοίνωσε τελικά ο πρωθυπουργός της επαρχίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr