Κορωνοϊός – κηδεία: Συγκλονιστικές εικόνες από την κηδεία του πρώτου νεκρού από κορωνοϊό

0
54

Κορωνοϊός – κηδεία: Κάτω από αυστηρά αλλά και πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρώτου νεκρού που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό στην Ελλάδα.  Ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης αποτελούσε το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά έχασε τη μάχη με τη ζωή τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου. Ο ασθενής μολύνθηκε από τον ιό κατά το ταξίδι του στους Αγίους τόπους και το όρος Σινά στα Ιεροσόλυμα, όπου είχε μεταβεί συμμετέχοντας σε εκδρομή με άλλα 53 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία προσβλήθηκαν από τον ιό.

Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Ωστόσο το πρωί της 10ης Μαρτίου, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε δυο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Ραγίζει καρδιές το γράμμα του αδελφού του

Ο Γιάννης Αγιομυργιαννάκης, αποχαιρέτησε τον Μανώλη με τον δικό του Κρητικό τρόπο και και με την υπόμνηση «καλή αντάμωση αδελφέ…». «Σε Συγκυρία δύσκολη έφυγες αδελφέ μου και δεν θα παρηγορηθώ ώσπου να ζω ποτέ μου. Γιατί δεν σούδωσα ασπασμό να σ’ αποχαιρετήσω στο Νεκρικό κρεβάτι σου δυο δάκρυα ν’ αφήσω. Στη Μάθηση καθηγητής ακέραιος, σπουδαίος, και στα κοινά εδίδαξες ποιο της τιμής το χρέος.

Καλός εργάτης ήσουνα στην προσφορά Μανώλη και στο χαμό σου κλάψαμε και λυπηθήκαμε όλοι. Επήγες στον Παράδεισο και στου Θεού τις τόπους και μισεμός σου πλήγωσε και πόνεσε τσι ανθρώπους. Η Αμαλιάδα στοργικά σ’ έχει αγκαλιασμένο και νάναι το χώμα τσι ελαφρύ που σ’ έχει σκεπασμένο. Και μεις θα προσευχόμαστε για την ανάπαυσή σου & ζωντανή στη σκέψη μας θα μείνει η θύμησή σου. Δεν έχει ο χάρος ανθρωπιά ούτε κι ευαισθησία και παίρνει αυτούς που δίνουνε του ψεύτη κόσμου αξία. Παρηγοριά στον ύπνο μου σε θέλω κάθε βράδυ κι ούτε θα χάσω τη ζωή θα σμίξουμε στον Άδη ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΑΔΕΛΦΕ».

Πηγή: Pagenews.gr