Κορωνοϊός Κίνα: Ανοίγουν ορισμένα σχολεία της χώρας από τις 27 Απριλίου

0
54

Κορωνοϊός Κίνα: Τα σχολεία στο Πεκίνο που είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού θα ανοίξουν για τις μεγαλύτερες τάξεις του λυκείου και του γυμνασίου, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο εκπρόσωπο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στο Πεκίνο. Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του λυκείου αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία τους στις 27 Απριλίου, ενώ του γυμνασίου στις 11 Μαΐου, ανέφερε ο εκπρόσωπος Λι Γι σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το CCTV.

Νέα μέτρα ελέγχου σε κινεζικές πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

Η κινεζική πόλη Σουιφένχε, στο βόρειο τμήμα της χώρας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντείνει τους συνοριακούς της ελέγχους στο πλαίσιο των μέτρων που στόχο να αποτραπούν «εισαγόμενα» κρούσματα. Παράλληλα, θα εντείνει τους ελέγχους στην κυκλοφορία και θα επιβάλει αυστηρά μέτρα καραντίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Στην περιοχή έχουν απαγορευθεί κάθε είδους συναθροίσεις ενώ έχει καταρτιστεί κατάλογος με τις επιχειρήσεις που πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Παράλληλα, η πόλη Χαρμπίν στην βορειοανατολική Κίνα θα εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας 28 ημερών για όσους έρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Όσοι έρχονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραμένουν αρχικά σε κέντρο καραντίνας για 14 ημέρες και στη συνέχεια στο σπίτι τους για 14 ημέρες ακόμα.

Πηγή: Pagenews.gr