Κορωνοϊός Κίνα: Ο εφιάλτης επιστρέφει – Σε καραντίνα επαρχία 100 εκ. κατοίκων

0
71

Κορωνοϊός Κίνα:  Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα πράγματα στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας, καθώς παρατηρείται «έκρηξη» κρουσμάτων σε δύο πόλεις. Η επαρχία Τζιλίν μόνο μικρή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς εκεί μένουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αξιωματούχοι από τη συγκεκριμένη επαρχία, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Κίνα, όρισαν δυο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Οι δυο πόλεις της επαρχίας Τζιλίν έχουν ήδη εφαρμόσει πολύ αυστηρά μέτρα καραντίνας, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και απειλεί και άλλες γειτονικές πόλεις. Το βίντεο που δημοσίευσε η Beijing News δείχνει υγειονομικούς με ειδικές στολές να κάνουν τεστ για τον ιό σε κατοίκους της επαρχίας.

Αυστηρές ποινές σε όσους δεν ακολουθούν τους κανόνες

Οι αρχές της Σουλάν, μιας πόλης 700.000 κατοίκων στην ίδια επαρχία, απειλούν με πολύ αυστηρές ποινές όσους σπάσουν τους κανόνες της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί. Η πόλη της Τζιλίν, της ομώνυμης επαρχίας με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους απέκλεισε μια ολόκληρη περιφέρεια αυτή την εβδομάδα και άλλαξε το καθεστώς συναγερμού σε πολύ υψηλό.

Πάνω από 40.000 κάτοικοι των Τζιλίν και Σουλάν έχουν υποβληθεί σε τεστ αφού οι κινεζικές Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. Άμεσα θεωρείται ότι απειλείται μια άλλη πόλη, η Ντονγκμπέι με 108 εκατομμύρια κατοίκους. Τα περισσότερα κρούσματα είναι από την ίδια πηγή, αλλά ακόμα οι Αρχές προσπαθούν να καταλάβουν πως ο ασθενής μηδέν, μια 45χρονη εργαζόμενη σε καθαριστήριο, βρέθηκε θετική στον ιό.

Η πόλη της Σουλάν, είναι σε καραντίνα από τις 9 Μαΐου όταν βρέθηκαν 12 κρούσματα κορvνοϊού μέσα σε 2 ημέρες. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στην πόλη της Τζιλίν έκλεισαν τα σύνορα και σταμάτησαν οι δημόσιες συγκοινωνίες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Σουλάn και πλέον και οι δυο πόλεις βιώνουν μέρες που θυμίζουν έντονα τη Γουχάν με τους κατοίκους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Να σημειώσουμε ότι οι δυο αυτές πόλεις συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα. Μπορεί τα κρούσματα στο σύνολό τους να ακούγονται λίγα – αυτή τη στιγμή είναι 39 – και όλα να συνδέονται με την 45χρονη, αλλά ακόμα παραμένει μυστήριο πως η γυναίκα αυτή αυτό κόλλησε τον ιό. Κανένας δεν θέλει να υποτιμήσει τον κίνδυνο ειδικά μετά από όσα έχουν περάσει στην Κίνα και ειδικότερα στην Γουχάν από όπου ξεκίνησε η πανδημία που έχει απλωθεί σε όλον τον πλανήτη.

Πηγή: Pagenews.gr