Κορωνοϊός Κίνα Ουχάν: 42.000 οι νεκροί και όχι 3.200 λένε οι ντόπιοι

0
74

Κορωνοϊός Κίνα Ουχάν: Οι ντόπιοι κάτοικοι της Ουχάν, της κινεζικής πόλης στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός, υποστηρίζουν πως ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην πόλη τους είναι 42.000 και όχι 3.200, όπως ισχυρίζονται οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Κίνα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού είναι περισσότερα από 81.000 και οι νεκροί 3.300 με τους 3.182 εξ αυτών να προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, το επίκεντρο του ιού.

Κάθε μέρα παραδίδονται τεφροδόχοι 3.500 νεκρών

Οι κάτοικοι της Ουχάν διαφωνούν με τα παραπάνω και δίνουν τα δικά τους στοιχεία. Μάλιστα αποκαλύπτουν στο ενημερωτικό δίκτυο Radio Free Asia πως τα επτά γραφεία τελετών που εδρεύουν στην πόλη τους από την αρχή της περασμένης εβδομάδας άρχισαν, το καθένα από αυτά να παραδίδει καθημερινά 500 τεφροδόχους στις οικογένειες των νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Αυτό σημαίνει πως παραδίδονται οι τεφροδόχοι 3.500 νεκρών κάθε 24 ώρες και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, περίπου, 12 ημερών θα έχουν παραδοθεί 42.000 τεφροδόχοι. Το περιοδικό Caixin κατέγραψε την μαρτυρία οδηγού φορτηγού, ο οποίος αποκάλυψε ότι παρέδωσε σε γραφείο τελετών στην περιοχή Χανκού της Ουχάν μέσα σε δύο ημέρες φορτία με 5.000 τεφροδόχους.

Επιπλέον, πηγή κοντά στις αρχές της Χουμπέι δήλωσε πως πολλοί κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους από τον θανατηφόρο ιό, χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη διάγνωση ή να έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον COVID-19. Η ίδια πηγή ανέφερε στο Radio Free Asia ότι μέσα σε ένα μήνα μόνο έγιναν 28.000 αποτεφρώσεις νεκρών στην Ουχάν και πρόσθεσε πως κάθε γραφείο τελετών παραδίδει δύο φορές την ημέρα στις τοπικές αρχές τα στοιχεία αποτεφρώσεων που έχει εκτελέσει.

Πηγή: Pagenews.gr