Κορωνοϊός Κύπρος: Καθολική απαγόρευση πτήσεων

0
52

Κορωνοϊός Κύπρος: Απαγορευτικό πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κύπρου τίθεται σε ισχύ από τις 21 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Γιάννης Καρούσος, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. «Από το Σάββατο, 21η Μαρτίου, τίθεται σε ισχύ απαγορευτικό πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως ακριβώς θα ισχύσει για όλες τις χώρες. Θα ακολουθήσει έκδοση διατάγματος σύμφωνα με το οποίο δεν θα εξαιρείται καμία χώρα αφού πρόκειται για καθολική απαγόρευση. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως για παράδειγμα η μεταφορά επιβατών εκτός Κύπρου, εμπορικές μεταφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος.

Η ανάρτησή του:

Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως θα εκδοθεί διάταγμα, κατά το οποίο δεν θα εξαιρείται καμία χώρα, καθώς πρόκειται για καθολική απαγόρευση. Ωστόσο, όπως τόνισε, θα εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως για παράδειγμα η μεταφορά επιβατών εκτός Κύπρου, οι εμπορικές μεταφορές κλπ.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου. Τη Δευτέρα, την αναστολή όλων των πτήσεων έως τις 30 Απριλίου αποφάσισε η Cyprus Airways, εν μέσω των έκτακτων μέτρων της κυπριακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού. Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 40 κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: Pagenews.gr