Κορωνοϊός Μαρούσι γηροκομείο: Νέα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

0
134

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο γηροκομείο στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ακόμη δύο άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων να ανέρχεται πλέον σε 21. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 19 φιλοξενούμενους και 2 εργαζόμενους. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει και δεύτερο τεστ σε όλους όσους βρίσκονταν στον εν λόγω οίκο ευγηρίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν νοσούν ή όχι.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό πως στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, με το όνομα Centaurea, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει ο ΕΟΔΥ στα γηροκομεία εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού. Όλοι τους ήταν ασυμπτωματικοί. Τα πρώτα επτά κρούσματα στο γηροκομείο βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενος και τους εργαζόμενους, ενώ το κέντρο φροντίδας τέθηκε σε καραντίνα.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00″.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα και σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr