Κορωνοϊός μέτρα: Κλείνουν για 15 μέρες κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

0
61

Κορωνοϊός μέτρα: «Λουκέτο» μπαίνει σε θέατρα, κινηματογράφους, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων διασκέδασης εξαιτίας του κορωνοϊού. Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα.

Η ίδια μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση.

Να σημειώσουμε ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν και τα γυμναστήρια προκειμένου να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο η διασπορά του κορονοϊού.

Πηγή: Pagenews.gr