Κορωνοϊός Μητσοτάκης μήνυμα: Σπάμε την αλυσίδα, μένουμε στο σπίτι

0
52

Κορωνοϊός Μητσοτάκης μήνυμα: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε σήμερα στο twitter ανάρτηση με το μήνυμα: «Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!».

Στην ανάρτησή του προβάλλεται βίντεο με εξής μηνύματα της κυβέρνησης:

«Για να προστατέψουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες επιβάλλεται να μείνουμε στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας. Σε ποια σημεία μόνο πηγαίνουμε; Στη δουλειά, στο γιατρό, στο φαρμακείο, σε κατάστημα με τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, για προμήθεια καυσίμων ή για να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

  • Η άσκηση σε ανοιχτό χώρο επιτρέπεται αλλά: Μόνο ανά δύο άτομα.
  • Η βόλτα με το σκύλο επίσης επιτρέπεται.
  • Πάντα θυμόμαστε: Κρατάμε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου από όλους!
  • Δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων αλλά ούτε και η οργάνωση ιδιωτικής συγκέντρωσης στο σπίτι.
  • Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να οργανώσουν τηλεργασία για όλες τις δραστηριότητες όπου είναι δυνατόν δίχως εξαίρεση. Όταν αυτό είναι αδύνατον οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζομένους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά.

Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Κοινωνική ευθύνη αλλιώς δραστικά μέτρα»:

Χθες με διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε προς τους πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Την επομένη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», τόνισε και παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων, θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισεκατομμύρια για τη στήριξη της οικονομίας.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε «πως δεν θα κοπεί το δώρο του Πάσχα» και έστειλε σαφές μήνυμα στους πολίτες για τήρηση των μέτρων. «Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ» υπογράμμισε.

Πηγή: Pagenews.gr