Κορωνοϊός Νάξος: Πρώτο κρούσμα στο νησί

0
105

Κορωνοϊός Νάξος: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί είναι γεγονός. Ειδικότερα πρόκειται για 49χρονο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ενώ αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο 49χρονος ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Νάξου και σύμφωνα με το naxostimes.gr, ο ασθενής είναι Λιμενικός, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες ήταν σε αναρρωτική άδεια.

Ο 49χρονος προσήλθε στο νοσοκομείο του νησιού την Κυριακή το μεσημέρι με συμπτώματα του ιού και αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα με ό,τι επιβάλλει το πρωτόκολλο. Λήφθηκε δείγμα από τον ασθενή και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε και χθες το βράδυ το Ινστιτούτο Παστέρ επιβεβαίωσε ότι ο 49χρονος είναι φορέας του κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο της Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση  στην οποία αναφέρεται:

«Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου. Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19.

«Εγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα».

Πηγή: Pagenews.gr