Κορωνοϊός νέα: Συναγερμός για κρούσμα του ιού στο Μέγαρο Μαξίμου

0
28

Μεγάλη ανησυχία υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ένας τεχνικός, ο οποίος συνεργάζεται με την κυβέρνηση, είχε μεταβεί εκτός Αθήνας για να προετοιμάσει μια περιοδεία, έκανε radip test για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρχικά θετικό, αν και οριακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όλοι υποβλήθηκαν άμεσα σε τεστ, κάτι που έτσι κι αλλιώς γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ και το δεύτερο τεστ του εξωτερικού συνεργάτη, το οποίο ήταν μοριακό, βγήκε αρνητικό κι έτσι ο συναγερμός έληξε.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star Channel

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε για ακόμα μία φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όσον αφορά τη διασπορά του κορvνοϊού. O κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επαναχρησιμοποίησης του SMS στο 13033.

Ερωτηθείς για τις ηλικίες άνω των 65 ετών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms για οποιαδήποτε μετακίνηση. «Η χρήση των sms είναι πάντα ένα εργαλείο, που χρειάζεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματικό. Εφόσον φτάσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποιες δεδομένα που παρουσιάζονται καθημερινά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η Αττική βρίσκεται ακόμα σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού, δηλαδή κατάσταση βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου, με περίπου 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα έχουν σταθερά αυξητική τάση και παρουσιάζουν έξαρση ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι από τα 4.084 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, τα 2.100 (πάνω από τα μισά δηλαδή) βρίσκονται στην Αττική. Από αυτά, μάλιστα, τα 955 βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα, στο λεκανοπέδιο νοσηλεύονται 263 άνθρωποι και 1.637 τελούν καραντίνα κατ’ οίκον. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο τη λήψη μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες και γενικότερα για όλον τον πληθυσμό. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Χαρδαλιάς εκτίμησε ότι είμαστε πολύ μακριά ακόμα από οποιοδήποτε lockdown.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε και ισχύουν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου:

  • Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Μέχρι 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες
  • Υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο 40% των χώρων
  • Μετακινήσεις σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα
  • Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)
  • Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα στους χώρους εργασίας
  • Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων
  • Θα υπάρξει διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων από ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία καραντίνας

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, ανέφερε ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 ετών (ειδικά με ΜΜΜ) και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr