Κορωνοϊός νεκροί: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον ιό

0
12

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες με αποτέλεσμα η λίστα των θυμάτων από τον φονικό ιό να μεγαλώσει κι άλλο. Πιο συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι «έφυγαν» από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Νοσοκομείο Θριάσιο, ένας 83χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Θριάσιο και ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Το σύνολο των νεκρών στην Ελλάδα φτάνει πλέον στους 526.

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι οι πιο εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, ειδικά στα νοσοκομεία αναφοράς. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, εντοπίστηκαν 10 κρούσματα του ιού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι υγειονομικοί είναι προφανώς ανήσυχοι μετά από αυτή την εξέλιξη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δειγματοληψία μεγάλου αριθμού εργαζομένων για να δουν αν νοσούν από την Covid-19.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. Ο αριθμός 10 είναι πολύ μετριοπαθής», δήλωσε στο thestival.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. Ο κ. Γιαννακός τόνισε ότι η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει να ζητά τη διενέργεια περισσοτέρων τεστ, κάτι που, όπως είπε, δεν συμβαίνει, παρά τις επίμονες συστάσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε ακόμη να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους των νοσοκομείων και «όχι μόνο μια μάσκα ανά 8 ώρες, αλλά να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες».

Υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη να τίθενται σε 7ημερη καραντίνα όσοι εργαζόμενοι αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, δεν εφαρμόζεται. «Το πιθανότερο είναι τα θετικά κρούσματα να έχουν έρθει στο νοσοκομείο απ’ έξω και η διασπορά να μη σχετίζεται με το νοσοκομείο», εκτίμησε επίσης μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος τόνισε ότι «ο ιός στη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί, αφού οι χώροι εργασίας είναι στενοί και μικροί και δεν είναι εφικτό οι εργαζόμενοι να τηρούν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr