Κορωνοϊός νοσοκομεία: Θετικοί εργαζόμενοι σε «Αγία Όλγα», «Γεννηματάς» και «Άγιος Σάββας»

0
58

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κορωνοϊό. Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, που είναι οι πρώτη που αντιμετωπίζουν τον φονικό ιό. Στα νοσοκομεία «Αγία Όλγα», «Γεννηματάς» και «Άγιος Σάββας» υπάρχουν λοιπόν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς υπαλλήλους.

Τα κρούσματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», προέρχονται από το κτήριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο και θα παραμείνει από σήμερα κλειστό. Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργείο απολύμανσης θα καθαρίσει το χώρο. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε πως οι διοικητικές υπηρεσίες θα ξαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής θετικά στον ιό είναι έξι άτομα, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και κάποιοι νοσηλευτές. Έχουν ληφθεί πολλά άλλα δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων. Η εν λόγω εξέλιξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στην διεκπεραίωση διαφόρων διοικητικών πράξεων όπως τα εξιτήρια με το τμήμα προσωπικού να πρέπει να μεταφέρεται σε άλλο σημείο προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ξανά.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», καθώς τρεις εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες περίπου δέκα άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η είδηση έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν όμως και στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τέσσερα άτομα, δύο γιατρούς, ένα τεχνολόγο και μία γραμματέα. Από την περασμένη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, έχει κλείσει η διαγνωστική μαστού και δέκα άτομα τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάνουν έκκληση για την προμήθεια μασκών.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με εκτιμήσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσούν 48 γιατροί νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ ακόμη 300 βρίσκονται σε καραντίνα, ως ύποπτα κρούσματα. Η καραντίνα στους υγειονομικούς -εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό- είναι επτά ημέρες και όχι 14, καθώς εάν λείψουν πολλοί οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε εποχές που οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα πόστα τους.

Ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε σχετικά: «Ο λόγος για τον οποίο σε αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, δίνεται η οδηγία των επτά ημερών, είναι ότι σε επτά ημέρες περίπου οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα. Και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει αυτή η διαφορά και η διαφοροποίηση των 7 ημερών από τις 14 ημέρες σε αυτούς, για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας».

Πηγή: Pagenews.gr