Κορονοϊός Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2021

0
59

Κορονοϊός Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που επρόκειτο να διοργανωθούν το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο λόγω κορονοϊού. Ωστόσο λήφθηκε η απόφαση για νέα ημερομηνία και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ,  η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε συμφωνία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν στα τέλη Ιουλίου του 2021.

Η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αναμένεται πλέον να ανέβει την 23η Ιουλίου 2021 με την τελετή έναρξης και να πέσει με την τελετή λήξης την 8η Αυγούστου, δηλαδή αντίστοιχα μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν φέτος, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την Τρίτη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Η πρώτη αναβολή ύστερα από 124 χρόνια

Είναι η πρώτη αναβολή στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από 124 χρόνια, αν κι έχουν ακυρωθεί εξαιτίας πολέμων αρκετές φορές, όπως εκείνοι του 1940, που επρόκειτο επίσης να διεξαχθούν στο Τόκιο. Η αναβολή χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους, ωστόσο οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Μείωση δισεκατομμυρίων δολαρίων στη ζήτηση λόγω της αναβολής

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που ο Σίνζο Άμπε υπογράμμισε πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης. «Θα το λάβουμε υπόψη μας» στην κατάρτιση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, διαβεβαίωσε ο Νισιμούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μήνυμα ενότητας από την αθλήτρια του τένις Ναόμι Οσάκα

H Γιαπωνέζα τενίστρια ήθελε όσο καμία άλλη συναθλήτριά της, ίσως, να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας της φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο, αυτό κατέστη ανέφικτο και θα χρειαστεί να περιμένει έναν ακόμη χρόνο για αυτό. Ωστόσο, φαίνεται ότι έβαλε κάτω τα δεδομένα και έχει αποδεχτεί αυτήν την αναπόφευκτη κατάσταση στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας προς όλους.

«Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικοί ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα και πόσο περήφανη είμαι να αγωνιστώ με τα χρώματα της χώρας μου. Είμαι απογοητευμένη που αυτό δεν θα συμβεί τώρα αλλά θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί το 2021! Υποστηρίζω την απόφαση του πρωθυπουργού μας και της ΔΟΕ! Ο αθλητισμός θα μας ενώσει όλους και πάλι αλλά όχι τώρα. Αυτή είναι η ώρα όλες οι χώρες, οι φυλές, οι άνθρωποι, να ενωθούν και να συνεργαστούν για να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές γίνεται. Για μένα, αυτό είναι το Ολυμπιακό πνεύμα. Προς του συμπατριώτες μου, θέλω να στείλω το μήνυμα να μείνουν ασφαλείς και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τι όμορφη χώρα έχουμε το 2021!»

Πηγή: Pagenews.gr