Κορονοϊός Πάτρα: Θα γίνονται κηδείες μέσω live streaming

0
46

Κορονοϊός Πάτρα: Γραφείο τελετών στην Πάτρα ανακοίνωσε πως θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν θα μπορούν να παραστούν σε μία εξόδιο ακολουθία να την παρακολουθήσουν από το σπίτι τους, μέσω live streaming, κάτι που γίνεται ήδη σε Ιταλία και Γαλλία. Όπως φαίνεται πρόκειται για άλλη μια διάσταση της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός  αφού σε κηδείες δεν θα μπορούν να παρίστανται πάνω από 10 άτομα.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών με ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα διεξαγωγής μία κηδείας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού για την ασφάλεια και προστασία όλων μας.

Η τελετή (νεκρώσιμη ακολουθία) θα τελείται σε στενό οικογενειακό περιβάλλον και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming στο διαδίκτυο ενώ τα μνημόσυνα αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Στους 13 οι νεκροί στη χώρα μας

Υπενθυμίζεται πως ξεπέρασαν τους δέκα οι συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμη άνδρα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας.  Όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Από τους 13 ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον κορωνοϊό οι 11 είναι άνδρες και 2 γυναίκες. Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή μια γυναίκα 93 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας, η οποία είχε μολυνθεί από κορωνοϊό, είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η άτυχη υπερήλικη είχε επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορωνοϊού και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο. Η γυναίκα διέμενε στην Ηλεία και είχε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, από τους οποίους της μεταδόθηκε η νόσος. Επίσης, την Παρασκευή έφυγαν από τη ζωή  ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ εξέπνευσε και ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική «Παμμακάριστος».

Πηγή: Pagenews.gr