Κορωνοϊός Πορτογαλία: Καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Μάιο

0
151

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 875.703 ανθρώπους παγκοσμίως, από τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ δεν είναι λίγες οι χώρες οι οποίες βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο της ύπαρξης νέου  κύματος της πανδημίας, καθως τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι και η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα 486 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας DGS.

Ειδικότερα, η χώρα έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.838 θανάτους , ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της γειτονικής Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης. Αρχικά είχε λάβει επαίνους για την γρήγορη απόκρισή της στην πανδημία, όμως ένα κύμα τοπικών ξεσπασμάτων στη Λισαβόνα ανησύχησε τις αρχές και τις ανάγκασε να επαναφέρουν ορισμένους περιορισμούς.

Η πλειονότητα των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν σήμερα είναι στη Λισαβόνα ή γύρω από αυτήν και στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Σημειώνεται ότι αναμένονται αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του ξεσπάσματος του ιού σε όλη την Πορτογαλία από τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και πολλοί εργαζόμενοι στα γραφεία, αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Στον «πυρετό» των μολύνσεων και η Βρετανία

Ο φονικός ιός συνεχίζει να απειλεί τη Βρετανία, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα φαίνεται να εκτοξεύονται στα ύψη. Ο αριθμός των νοσούντων παρουσιάζεται σταθερά αυξημένος, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ιθυνόντων τα κρούσματα ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.000 επί καθημερινής βάσεως. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.813 νέα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της χώρας,  έναντι 1.940 που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων ήταν περίπου 1.000 το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Η ικανότητα διενέργειας τεστ της Βρετανίας έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος νωρίτερα φέτος. Ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφηκε χθες ήταν ο υψηλότερος από τις 30 Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr