Κορωνοϊός Ποσειδώνια 2020: Τον Οκτώβριο μετατίθεται η έκθεση

0
125

Κορωνοϊός Ποσειδώνια 2020: Η ραγδαία εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν πολλές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στη χώρα μας. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών έχουν αναβληθεί μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει. Ανάμεσα σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι και τα Ποσειδώνια.

Οι διοργανωτές πήραν την απόφαση μεταθέσουν στο συνέδριο πέντε μήνες μετά υπό το φόβο του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 26 έως 30 Οκτωβρίου 2020. Θυμίζουμε ότι είναι τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση, στην οποία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 εκθέτες από 90 χώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις κλιμακούμενες προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη διασφάλισης της υγείας των εκθετών και των επισκεπτών μας, όπως επίσης και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κρίση, αποφασίσαμε να μεταθέσουμε χρονικά τα Ποσειδώνια 2020, που είχαν προγραμματιστεί για τις 1-5 Ιουνίου 2020, όπως και όλες τις παράλληλες αθλητικές διοργανώσεις και συνέδρια της Έκθεσης, στις 26-30 Οκτωβρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Συμμεριζόμενοι τη διάχυτη αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σχετικά με τη δυνατότητα να τηρηθούν οι αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες και την πίεση που προκαλούν ιδιαίτερα στους διεθνείς εκθέτες και επισκέπτες οι απαραίτητες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν τώρα για ταξιδιωτικές και άλλες κρατήσεις και την αποστολή εκθεμάτων στην Ελλάδα, θεωρήσαμε ότι η απόφαση αυτή δεν έπρεπε να καθυστερήσει άλλο. Στην απόφασή μας καταλήξαμε σε συνεννόηση με τους Οργανισμούς που υποστηρίζουν τα Ποσειδώνια, οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει την υποστήριξή τους για τις παραπάνω ημερομηνίες του Οκτωβρίου. Θεωρούμε ότι η ανάληψη δράσης αυτή τη στιγμή ήταν επιβεβλημένη προς όφελος των εκθετών μας, των επισκεπτών μας και της ίδιας της Έκθεσης. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ενημερώνεται η ιστοσελίδα μας με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα των Ποσειδωνίων, τον Οκτώβριο».

Πηγή: Pagenews.gr