Κορωνοϊός πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα: Kαλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

0
60

Κορωνοϊός πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα: Οι Αμερικανοί που επιθυμούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ κλήθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα ώστε να προγραμματίσουν έγκαιρα την αναχώρησή τους από την Ρωσία σε σχέση με την προσωρινή διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών που πρόκειται να συμβεί από τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η ακόλουθος τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Ρεμπέκα Ρος έγραψε στα social media: «Η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώθηκε για το ότι οι εμπορικές πτήσεις και οι πτήσεις τσάρτερ από την Ρωσία ενδέχεται να περιορισθούν σημαντικά ή να διακοπούν πλήρως στις 27 Μαρτίου. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στην χώρα και καλούμε τους Αμερικανούς πολίτες, που επιθυμούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, χωρίς καθυστέρηση να προγραμματίσουν την αναχώρησή τους».

Από τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου η Ρωσία θα διακόψει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις.

Η ρωσική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsya) να ακυρώσει από τη συγκεκριμένη ώρα όλες τις πτήσεις που πραγματοποιούνται από τα ρωσικά αεροδρόμια προς τις ξένες χώρες και αντίστροφα, με εξαίρεση εκείνες που μεταφέρουν από το εξωτερικό Ρώσους πολίτες καθώς και πτήσεις που πραγματοποιούνται ειδικά με απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα και η Ρωσία είχε περιορίσει τις αεροπορικές της συνδέσεις με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Πηγή: Pagenews.gr