Κορωνοϊός πρόβλεψη: «Πάνω από 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες – Θα πεθαίνουμε αβοήθητοι αν δεν πάρουμε μέτρα»

0
110

Κορωνοϊός πρόβλεψη: Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το φαινόμενο της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναμένεται να κορυφωθεί δραματικά το προσεχές διάστημα, καθώς όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση και πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από πλευράς της έχει πάρει ήδη αρκετά έκτακτα μέτρα, ωστόσο για τον καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας θα πρέπει να γίνουν ακόμη σκληρότερα προκειμένου να μην θρηνήσουμε αμέτρητα θύματα.

Ο Δημήτρης Κουρέτας σε ανάρτηση του προβλέπει μια δύσκολη συνέχεια, καθώς θεωρεί πως στις επόμενες ημέρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 5.000 με αρκετούς εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων . Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε . Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ . Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000. Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες , φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί . Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση . Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα . Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει .

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοιο σε όλη τη χώρα ), τότε θα είναι αργά . Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο . Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του βοκακιου. Περιγράφει ωραία πράγματα»

Πηγή: Pagenews.gr