Κορωνοϊός ρεμντεσιβίρη: Ελπίδες από την χρήση της στους βαριά ασθενέις

0
184

Νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη, καθώς το φάρμακο φαίνεται να έχει αποτελέσματα στους βαριά ασθενείς. Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι επιστήμονες προκειμένου να βρουν μια αποτελεσματική θεραπεία την ώρα που επιδημία εξαπλώνεται και πάλι. Η πειραματική χρήση της ρεμντεσιβίρης είχε αποτέλεσμα σε τρεις βαριά ασθενείς στην Νότια Κορέα οι οποίοι είδαν βελτίωση της υγείας τους.

Ωστόσο οι οι επιστήμονες επισήμαναν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία ή άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες.

Η ρεμντεσιβίρη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην μάχη κατά του κορονοϊού, αφότου η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου αυτού συνέβαλε στη συντόμευση του χρόνου ανάρρωσης ασθενών που νοσηλεύονταν σε κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ.

Ορισμένες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας προσέθεσαν το φάρμακο αυτό στον κατάλογο για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορΩνοϊός, για την πρόληψη της οποίας δεν έχει βρεθεί κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι σήμερα.

Τα ελπιδοφόρα δείγματα αλλά και οι απαραίτητες σχολαστικές δοκιμές

Στην πιο πρόσφατη ενημέρωση για το φάρμακο αυτό την Παρασκευή, η Gilead επισήμανε ότι ανάλυση έδειξε πως η ρεμντεσιβίρη βοήθησε να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου για αυτούς που νοσούν σοβαρά από Covid-19, αλλά προειδοποίησε ότι χρειάζεται να γίνουν σχολαστικές κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης.

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου (KCDC) ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αποτελέσματα από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης σε μια πρώτη ομάδα 27 ασθενών σε διάφορα νοσοκομεία. Οι 9 από τους ασθενείς αυτούς παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασής τους, σε 15 δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή, ενώ η κατάσταση 3 από αυτούς επιδεινώθηκε, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κβον Τζουν-γουκ.

Συγκριτικές δοκιμές

Το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να συγκριθεί τώρα με ομάδα ελέγχου και χρειάζεται να γίνει περισσότερη ανάλυση για να εξαχθούν συμπεράσματα για το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης, πρόσθεσε ο Κβον.

Τον Ιούνιο, η Νότια Κορέα ζήτησε από την Gilead την προμήθεια επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου της για τη θεραπεία περισσότερων από 5.000 ασθενών με Covid-19, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μικρές αλλά επίμονες εστίες του νέου κορωνοϊού. Χθες Κυριακή αναφέρθηκαν 62 νέα κρούσματα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 13.479. Οι θάνατοι από την Covid-19 στη Νότια Κορέα ανέρχονται συνολικά σε 289.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr