Κορωνοϊός Ρόμπερτ Κοχ: Η πρόβλεψη του Ινστιτούτου για την Ελλάδα

0
53

Κορωνοϊός Ρόμπερτ Κοχ: Μοντέλο με το οποίο προβλέπει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού ανά χώρα δημιούργησε το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το μοντέλο προβλέπει την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων, ενσωματώνοντας την επίδραση των αλλαγών στη συμπεριφορά του πληθυσμού ανάλογα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά περίπτωση.

Οι Γερμανοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την επίδραση των συγκεκριμένων μέτρων στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι χωρίς μέτρα θα είχε ήδη καταγραφεί εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ποια είναι η πρόγνωση για την Ελλάδα:

Σύμφωνα με το μοντέλο του γερμανικού Ινστιτούτου, το οποίο παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των κρουσμάτων, στην Ελλάδα προβλέπεται μικρή αύξηση εντός εξαημέρου.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη στην Ελλάδα θα υπάρχουν 787 κρούσματα την Τετάρτη 25/3, 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 48 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 743. Επιπλέον, από το σύνολο 45 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται, 20 είναι οι νεκροί. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους, ενώ κρίσιμη θα είναι αυτή η βδομάδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: Pagenews.gr