Κορωνοϊός Ρωσία: Έχουν γίνει 116.000 τεστ κορονοϊού – Σε 114 ανήλθαν τα κρούσματα

0
61

Κορωνοϊός Ρωσία: Η ρωσική επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) ανακοίνωσε σήμερα ότι στην χώρα έχουν γίνει 116.000 τέστ κορονοϊού. Τα περισσότερα τέστ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, έγιναν σε άτομα που επέστρεψαν στην Ρωσία από χώρες που είχαν πληγεί από τον κορονοϊό. Για να διαγνωσθεί η νόσος πρέπει να ληφθεί επίχρισμα σιέλου από τον φάρρυγγα, ενώ τα αποτελέσματα της ανάλυσης μπορούν να γίνουν γνωστά σε δύο έως τέσσερις ώρες.

Εκτός των άλλων, η επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια στη Ρωσία διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και επαρκείς ποσότητες, όπως και τους κατάλληλους ειδικούς.

Σε 114 ανήλθαν τα κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ρωσία αυξήθηκε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο κατά 21 κρούσματα φθάνοντας συνολικά από τα 93 στα 114, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης παρουσία του προέδρου Πούτιν. «Στην Ρωσική Ομοσπονδία την παρούσα στιγμή έχουν καταγραφεί 114 ασθενείς σε 26 περιφέρειες της χώρας. Από αυτούς οι πέντε ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο, οι 109 νοσηλεύονται, ενώ οι 106 παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή κανένα σύμπτωμα» δήλωσε η Γκόλικοβα, προσθέτοντας ότι 10 από τα 114 άτομα που έχουν καταγραφεί μολύνθηκαν από επαφές εντός της χώρας, ενώ τα 104 είχαν μολυνθεί κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.

Η Γκόλικοβα διευκρίνισε ότι δεν παρατηρείται εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα και οι νοσήσαντες από τον κορονοϊό ήταν άτομα που ζουν μαζί με άτομα που έφθασαν από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης στην Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργηθεί πανικός από την εξάπλωση του κορονοϊού, και πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση έχουν χαρακτήρα πρόληψης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την περίοδο του 2020 έως σήμερα, δεν έχει καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων πνευμονίας και θανάτων από πνευμονία, ενώ σε μια σειρά οντότητες παρατηρείται μείωση των δεικτών αυτών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου, θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν συντρέχουν οι οποιοιδήποτε λόγοι ώστε να υπάρχει πανικός. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή την στιγμή έχουν χαρακτήρα πρόληψης» δήλωσε η Γκόλικοβα.

Η ίδια είπε επίσης, ότι αυτή την στιγμή δεν είναι αναγκαίο να κάνουν τεστ κορονοϊού όλοι οι πολίτες της χώρας. Χθες η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει έλλειψη σε τεστ κορονοϊού στην Ρωσία, ότι όλα τα τεστ θα γίνονται δωρεάν και θα πρέπει να τα κάνουν πρωτίστως οι Ρώσοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό όπως και εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι οι περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να προτείνουν έως τις 17 Μαρτίου, τα εργαστήρια που υπάρχουν σε ιατρικά ιδρύματα της δικαιοδοσίας τους στα οποία θα γίνονται τα τεστ. Σύμφωνα με την Γκολίκοβα «τα πρώτα συμπεράσματα μιας τέτοιας διευρυμένης συνεργασίας» με τις περιφέρειες προγραμματίζεται να εξαχθούν στις 23 Μαρτίου.

Η ίδια διευκρίνισε ότι στα εργαστήρια θα γίνονται οι αναλύσεις, αλλά παράλληλα «τα δείγματα θα τα παραλαμβάνουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, ενώ τα εργαστήρια δεν θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο». Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό στις περιφέρειες 427.000 τεστ κορονοϊού.

Οκτώ ασθενείς ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό και πήραν εξιτήριο έφθασε τους οκτώ, αναφέρεται στην ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης stopkoronovarius.rf, την οποία έχει δημιουργήσει η ρωσική κυβέρνηση για να ενημερώνεται ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με τον κορονοϊό.

«Οκτώ άτομα ανέρρωσαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, στην οποία διευκρινίζεται ότι μεταξύ των οκτώ αυτών ατόμων είναι τρία, τα οποία είχαν μεταφερθεί στην Ρωσία από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στο οποίο υπήρξε έξαρση του κορονοϊού. Και τα τρία αυτά άτομα πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στην Ρωσία έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα. Η πλειοψηφία των ασθενών παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Πηγή: Pagenews.gr