Κορωνοϊός Ρωσία: Ξεπέρασαν το 1% του πληθυσμού τα κρούσματα

0
60

Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η Ρωσία με τα κρούσματα να αυξάνονται επικίνδυνα και τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Στη Ρωσία καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 17.340 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας , εκ των οποίων 5.478 στην Μόσχα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στο 1.480.646. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το 1% του πληθυσμού της Ρωσίας

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 283 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορωνοϊό 25.525 άνθρωποι. Αυτή την στιγμή στην Ρωσία υπάρχουν 335.870 ενεργά κρούσματα. Ο αριθμός των ασθενών που είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό και πήραν εξιτήριο το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφθασε τις 11.263, ενώ ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν πάρει εξιτήριο έφθασε το 1.119.251 ασθενείς. Το ποσοστό των ατόμων που ανάρρωσαν σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου επιτελείου αντιμετώπισης κορονωϊού, έφθασε το 75,6 %.

Ο χάρτης του ECDC για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου Covid-19, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με τη σημερινή αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.

Πηγή «μεγάλης ανησυχίας» το πώς εξελίσσεται ο κορωνοϊός σε 23 χώρες της ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με εξαίρεση να αποτελούν ορισμένες χώρες της κεντρικής – βόρειας Ευρώπης όπου είναι μέτριου κινδύνου.

Ειδικότερα, η εξέλιξη της νόσου Covid-19 σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλέον «μεγάλη ανησυχία», σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δημοσιεύεται Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εξαίρεση της Ελλάδας, της Κύπρου, της Φινλανδίας και της Εσθονίας, εισέρχονται πλέον στην κατηγορία αυτή, έναντι επτά πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει στην αξιολόγησή του το ECDC.

Ακολουθεί ο χάρτης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr