Κορωνοϊός Ρουμανία: Στους 82 ο αριθμός των νεκρών

0
44

Κορωνοϊός Ρουμανία: Σε 82 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) της χώρας. Τα τελευταία δύο θύματα του ιού είναι δύο 70χρονοι άνδρες. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι δύο άνδρες έπασχαν από χρόνιες παθήσεις. Το 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Μαυροβούνιο είναι γιατροί και νοσηλευτές

Το 10% του συνόλου των 105 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο είναι γιατροί και νοσηλευτές, ενώ 237 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Το Ινστιτούτο υπογράμμισε ότι το ιατρικό προσωπικό που μολύνθηκε με COVID-19 εκτέθηκε στην ασθένεια εκτός του χώρου εργασίας του. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μπόμπαν Μουγκόσα αναφέρθηκε στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, τονίζοντας πως ήταν απαραίτητα διότι «ορισμένοι πολίτες δεν είχαν συμμορφωθεί με τις προηγούμενες οδηγίες και έθεταν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τη δημόσια υγεία».

Αυτή τη στιγμή, παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University 838.061 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 40.708 οι νεκροί ενώ 174.115 έχουν ιαθεί.

 Στην Ελλάδα 82 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες:

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση, στις 31 Μαρτίου, του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 82 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.314.

Πηγή: Pagenews.gr