Κορωνοϊός Σερβία: 102 νέα κρούσματα – Στους 193 οι νεκροί – Σταθερή η μείωση των νέων ασθενών

0
50

Κορωνοϊός Σερβία: Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 102 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στους 9.464. Σημειώνεται ότι παρατηρείται σταθερή μείωση των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία παρά το γεγονός ότι πραγματοποιούνται, σε ημερήσια βάση, όλο και περισσότερα τεστ.

Τέσσερις ασθενείς απεβίωσαν, μέσα σε 24ώρες  ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 193

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.116 ασθενείς, εκ των οποίων 54 είναι διασωληνωμένοι. Στη Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν ελεγχθεί για κορωνοϊό 101.911 δείγματα. Από αύριο Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από την επιδημιολογική Επιτροπή, θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται μαζικότερα στοχευμένα τεστ αντισωμάτων στο αίμα για να διαπιστωθεί το επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό. Παράλληλα η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. Από αύριο θα ανοίξουν οι καφετερίες και τα εστιατόρια με την υποχρέωση να τηρούνται οι όροι αποφυγής του συγχρωτισμού, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπις ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι σύντομα θα αποφασιστεί η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εφόσον συνεχιστεί η μείωση των νέων κρουσμάτων. Ανέφερε ωστόσο ότι εάν παρατηρηθεί, μετά την άρση των απαγορεύσεων, νέα έξαρση της νόσου, τα περιοριστικά μέτρα θα επανέλθουν.

Πηγή: Pagenews.gr