Κορωνοϊός Σκόπια: 101 νέα κρούσματα σε μια μέρα

0
59

Ξαφνική »έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού φαίνεται να έχουν τα Σκόπια με 101 νέα μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τις νέες καταγραφές των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.492. Τα περισσότερα από τα 101 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια ( 59 κρούσματα).

Επίσης, τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 145 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι ανέφερε ότι τα αίτια αύξησης των κρουσμάτων οφείλονται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν τήρησε τα προστατευτικά μέτρα και δεν απείχε από συγκεντρώσεις. «Περίπου το 85% του πληθυσμού σέβεται τα μέτρα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι είναι ανεύθυνοι. Υπήρξαν παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ο ιός» δήλωσε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι. Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφεται σε ορισμένους δήμους των Σκοπίων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες παρατηρείται αναζωπύρωση της επιδημίας.

100 νέοι θάνατοι στη Γαλλία για πρώτη φορά έπειτα από 13 ημέρες

Ο φονικός ιός δείχνει ότι ο ιός  βρίσκεται πάντα απειλητικά δίπλα μας, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο με τους νέους θανάτους όσο και με τα νέα κρούσματα σε πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι στη Γαλλία ο απολογισμός των νέων θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ξεπέρασε τους 100, μία αύξηση μετά από  13 ημέρες, στην οποία περιλαμβάνονται  τα δεδομένα από ους τους οίκους ευγηρίας, έπειτα από μια διακοπή τριών ημερών.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 107 ή 0,4% και ανέρχεται πλέον σε 28.940, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως. Παράλληλα τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μετά το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων στο Παρίσι, για πρώτη φορά έπειτα από 11 εβδομάδες, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας. Επίσης το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των νοσούντων, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 260 και πλέον ή 1,8%, στους 14.028 και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 49 ή 3,8%, στους 1.253.

Γερμανία

Ο ιός στη Γερμανία δείχνει να μην έχει εξαλειφτεί ακόμη, αφού 29 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό την τελευταία ημέρα, ενώ καταγράφηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να αυξάνεται πλέον σε 8.551 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 182.370, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο ημερήσιος απολογισμός τόσο των θανάτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον φονικό ιό παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (11 και 213 αντίστοιχα). Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ι ιός έχει παρουσιάσει μια σχετική βελτίωση, δείχνει να μην βρίσκεται σε φάση έξαρσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται και συγκρίνοντας τα με το πρόσφατο παρελθόν όπου παρουσιάζονταν αυξημένα κατά πολύ.

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 55 θάνατοι στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα, ενώ 1.737 ασθενείς έγιναν αρνητικοί. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 233.515. Οι νεκροί αγγίζουν πλέον τους 33.530, και οι ιαθέντες τους 160.092. Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr