Κορωνοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά

0
45

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Τα νούμερα ήταν τέτοια που φάνταζε σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεπεράσουμε τις χίλιες νέες μολύνσεις. Τελικά αυτό έγινε χθες το απόγευμα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1259 νέα κρούσματα. Εκτός από έντονη ανησυχία σε όλους του πολίτες, αυτό το νούμερο ήταν αρκετό για να φέρει και αντιπαράθεση των δυο μεγάλων κομμάτων. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αδράνεια.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση επικοινωνιακά ενώ θα έπρεπε να έχει κάνει κινήσεις ενίσχυσης του εθνικού συστήματος Υγείας. «Η σοκαριστική ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο έλεγαν» χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση έχασε σημαντικό χρόνο»

«Την ώρα που το ΕΣΥ εισέρχεται σε οριακή κατάσταση με τον αριθμό διασωληνωμένων πάνω από 100, η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Είχε τον απαραίτητο χρόνο για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε μια σειρά από απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς. Συνειδητά σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Το είδαμε στο άνοιγμα των σχολείων, στην απουσία μέτρων στους εργασιακούς χώρους, στις ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες».

Οι άμεσοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν επίσης ότι «εδώ και τώρα απαιτείται η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, η δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, η εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας και οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ«. Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την απογοήτευση του και για την στάση του Σωτήρης Τσιόδρα στην πρόσφατη ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr