Κορονοϊός Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα ζήσουμε για καιρό σε συνθήκες πολέμου

0
87

Κορονοϊός Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θα ζήσουμε μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες που μπορεί να χαρακτηρισθούν πολεμικές και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να κινηθούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων συμπεριφέρεται θετικά και επέκρινε την συμπεριφορά εκείνων που έφυγαν για τα χωριά τους το σαββατοκύριακο με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι εξετάζεται η διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να καλύπτει και τις ανάγκες τροφοδοσίας σε εκείνους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους.

13 νεκροί στη χώρα μας – 530 τα κρούσματα

Υπενθυμίζεται πως  σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο  Σωτήρη Τσιόδρα και την χθεσινή του ανακοίνωση τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 35 και ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 530. Επίσης έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 13 συμπολίτες μας, 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι τώρα  8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί και 100 ασθενείς νοσηλεύονται. Από αυτούς 18 διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, 54% άνδρες, 47% μεγάλης ηλικίας. Στα θετικά της ημέρας, όπως ο κύριος Τσιόδρας τόνισε, ότι 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. tsiodras11-1200x676

Αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέχεια ανέφερε: «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Τα κρούσματα αντικατοπτρίζουν έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες. Το ίδιο λέμε και για την γρίπη, μόνο που για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία. Κανείς δεν έχει ακόμη ανοσία, η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι γιαγιάδες και παππούδες μας, μανάδες και πατεράδες μας. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Πηγή: Pagenews.gr