Κορωνοϊός ταξίδια: 72 ωρών το PCR για την είσοδο στην Ελλάδα

0
113

Κορωνοϊός ταξίδια: Διευκρίνηση σχετικά με το μέτρο του αρνητικού PCR έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί από τις 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00 το μέτρο για αρνητικό PCR τεστ όπου θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου. Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με το μέτρο αυτό.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως για να εισέρχονται οι ταξιδιώτες στην χώρα θα πρέπει να προσκομίζούν αρνητικά PCR. Τα τεστ αυτά θα έχουν ισχύ 72 και όχι 48 ωρών, όπως αρχικά ειπώθηκε. Μάλιστα, το μέτρο αυτό θα ισχύει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όμικρον: Δέκα πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Δέκα είναι πλέον τα επιβεβαιωμενα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Στα πέντε που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες, άλλα πέντε βρέθηκαν σήμερα. Όπως έγινε γνωστο νωρίτερα, υπό εξέταση βρίσκονταν επτά ύποπτα κρούσματα για την μετάλλαξη Όμικρον.

Τα επτά κρούσματα φέρουν αυτό το στοιχείο που διαφέρει από τη μετάλλαξη Δέλτα και παραπέμπουν στην παραλλαγή Όμικρον και γι΄αυτό βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν είναι πέντε και απομονώθηκαν σε Αθήνα και Κρήτη ενώ αναμένεται να γίνει ιχνηλάτηση τους. svg%3E

Πλεύρης: Μείωση νοσηλειών και θανάτων από το τέλος της επόμενη εβδομάδας

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δούμε μείωση των νοσηλειών και των θανάτων, με δεδομένη ωστόσο ταυτόχρονα και τη μείωση των κρουσμάτων, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο συζήτησης  στην 7η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ.

 svg%3E

Είμαστε σε εγρήγορση

«Ήδη οι νοσηλείες καθημερινά μειώνονται. Όμως, είμαστε σε μια εγρήγορση, διότι υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, που δεν μας έχει πλήξει ακόμα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πλήττεται από τη μετάλλαξη Δέλτα», τόνισε ο υπ. Υγείας και προσέθεσε ότι το 4ο κύμα στη χώρα μας έχει φτάσει στην κορύφωση και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε μία κάμψη, ενώ αντιθέτως τώρα ανεβαίνει σε άλλες χώρες, ειδικά της Κεντρικής Ευρώπης. «Είδαμε μείον 30%. Αυτό δείχνει μία αποκλιμάκωση, αλλά δυστυχώς ολοκληρώνεται τώρα η κορύφωση στο σκέλος των νοσηλειών και δυστυχώς των θανάτων των συνανθρώπων μας που χθες είχαμε 130 απώλειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό αυτοί που έχουν κλείσει τα ραντεβού, θα είμαστε στο 80% του ενήλικου πληθυσμού και 70% του γενικού πληθυσμού, εμβολιασμένους ανέφερε ο Θ. Πλεύρης, υπογραμμίζοντας: «Η άμυνά μας είναι τα εμβόλιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr