Κορωνοϊός: Θερίζει τον πλανήτη η πανδημία του κορωνοϊού

0
67

Κορωνοϊός: Δεν προλαβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας ανά τον κόσμο να μετρούν θύματα από τον κορωνοϊό COVID-19. Η μια πίσω από την άλλη, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να λάβουν όσο πιο αυστηρά μέτρα μπορούν ώστε να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του φονικού ιού, φθάνοντας ακόμη και στη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, αφού οι πάρα πολλοί είναι οι πολίτες που δεν δείχνουν να κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης.

Στην χώρα μας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη να εφαρμόσει απαγόρευση της κυκλοφορίας και γενική καραντίνα σε περίπτωση που οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχουν παρθεί. «Να τηρηθεί το μήνυμα «μένουμε σπίτι θέλουμε» λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Την ίδια ώρα από την Ιταλία και την Ισπανία που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο που επιβάλλουν αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων, η «Γηραιά Ήπειρος» επιχειρεί να θωρακιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να αποφασίσει η Γερμανία εάν θα επιβάλει γενική απαγόρευση εξόδου, ενώ υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας εξετάζει και η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ενημερώνονται διαρκώς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν φτάσει τους 11.570 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 278.136., ενώ 89.260 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Η γειτονική χώρα μετρά πλέον 4.032 νεκρούς και 47.021 κρούσματα. 5.129 άνθρωποι θεωρούνται πλέον ιαθέντες.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό αυξάνεται δραματικά και στην Ισπανία. Σήμερα, Σάββατο, ανήλθε στους 1.326 από τους 1.002 που είχαν καταγραφεί μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες. Η Κίνα [χωρίς να υπολογίζεται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο] απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει 80.976 κρούσματα, 71.150 ιαθέντες και 3.248 θανάτους.

Βαρύτατος ο απολογισμός και στο Ιράν. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε το Σάββατο κατά περισσότερους σε 1.556 και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπερνάει πλέον τους 20.000, όπως δήλωσε αξιωματούχος της υγείας. Ωστόσο εκεί σύμφωνα με ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να κυκλοφορήσει φάρμακο, αφού όπως υποστηρίζουν Ιρανοί επιστήμονες έχουν γίνει δοκιμές με θεαματικά αποτελέσματα.

Τα πρώτα θύματα μετρούν πλέον η Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ, ενώ στην Πορτογαλία διπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε μια νύχτα φθάνοντας  τους 12. Στους 13 είναι οι νεκροί στην Ελλάδα και στα 495 τα κρούσματα.

Πηγή: Pagenews.gr