Κορωνοϊός Θριάσιο: Ασθενής που πέθανε στην παθολογική διαγνώστηκε με τον ιό

0
42

Κορωνοϊός Θριάσιο: Νωρίτερα μέσα στη μέρα έγινε γνωστό ότι ένας 84χρονος έφυγε από τη ζωή και έγινε το 93ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο άτυχος ηλικιωμένος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και τελικά έχασε τη μάχη. Ωστόσο έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες που προκάλεσαν έντονη ανησυχία στο νοσοκομείο Θριάσιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το βράδυ της Παρασκευής ένας 84χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, μέσα σε ένα τετράκλινο δωμάτιο, στο οποίο βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή άλλοι τρεις ασθενείς.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι έγινε ο εργαστηριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στο κορωνοϊό. «Νοσηλευόταν από τις 31 Μαρτίου χωρίς να αντιμετωπίζεται ως περιστατικό κορωνοϊού. Εκτέθηκαν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Φαίνεται ότι οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα και δεν τον επισκέπτονταν στο Νοσοκομείο. Γίνεται ανίχνευση και εργαστηριακός έλεγχος σε προσωπικό και ασθενείς.

Ανάγκη σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊό. Πολλές φορές ξεγελάνε με τα συμπτώματα. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια υγειονομικό υλικό σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: Pagenews.gr