Κορωνοϊός Τρίκαλα: Σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής η Περιφερειακή Ενότητα από σήμερα

0
27

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης έχει τεθεί από σήμερα το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) των Τρικάλων, σε μια προσπάθεια των αρχών να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Όπως ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί ενώ τίθεται και ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις εκδηλώσεις.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τετάρτη 16-09-2020 και ώρα 06:00 έως την Τετάρτη 30-09-2020 και ώρα 06:00. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του υφυπουργού:

Δεν αποκλείεται νέο lockdown:

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Επίσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας. «Πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα». Φυσικά πάντα το χειρότερο σενάριο που υπάρχει είναι μια δεύτερη καραντίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr