Κορωνοϊός UEFA: Σχέδιο για τελικό του Champions League στα τέλη Iουνίου

0
111

Κορωνοϊός UEFA: Μετά την οριστική απόφαση αναβολής του EURO για το 2021, η UEFA και οι εμπλεκόμενοι φορείς του ποδοσφαίρου αναζητούν τρόπους για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Όπως αναφέρει η «Marca», η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει καταρτίσει ένα σχέδιο που ουσιαστικά προβλέπει «καθυστέρηση» περίπου ενός μήνα στην ολοκλήρωση των διασυλλογικών διοργανώσεων. Σύμφωνα με αυτό, ο τελικός του Champions League μετατίθεται για τις 27 Ιουνίου, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa League.

Στην UEFA ελπίζουν ότι, αν περί τα μέσα Απριλίου γίνει εφικτή η επανέναρξη των αγώνων, οι δύο μήνες που μεσολαβούν είναι αρκετός χρόνος για να διεξαχθούν κανονικά οι δύο διοργανώσεις, που έχουν διακοπεί στα μισά της φάσης των «16».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το σενάριο αυτό δείχνει μακρινό, οπότε είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα συντόμευσης του Champions League και του Europa League. Στο τραπέζι έχουν «πέσει» προτάσεις για νοκ-άουτ αναμετρήσεις σε προημιτελικούς και ημιτελικούς ή για διεξαγωγή final-4 στις πόλεις που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους τελικούς (Κωνσταντινούπολη και Γκντανσκ αντίστοιχα).

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχει η πολωνική ομοσπονδία, η γενική οδηγία είναι να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα ως τις 30 Ιουνίου, ενώ στο διάστημα αυτό δεν θα ισχύει ο συνήθης διαχωρισμός ημερών για τις διάφορες διοργανώσεις. Δηλαδή ενδέχεται να δούμε αγώνες Champions League ή Europa League το Σαββατοκύριακο και παιχνίδια εθνικών πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την πολωνική ομοσπονδία, τα play off για το EURO, όπως και οι φιλικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τα τέλη Μαρτίου, μετατίθενται για τον Ιούνιο, ενώ θα αναζητηθούν νέες ημερομηνίες για τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι (προκριματικά Μουντιάλ, τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών, τελικά Euro ελπίδων, Nations League). Τέλος, το καλαντάρι των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της νέας σεζόν (2020-21), ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις προκριματικές φάσεις, θα καταρτιστεί με βάση τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων.

Πηγή: Pagenews.gr