Κορωνοϊός Βρετανία: Ένας πεντάχρονος το νεαρότερο θύμα του ιού

0
53

Κορωνοϊός Βρετανία: Ένα αγοράκι μόλις πέντε ετών είναι το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στην Βρετανία στην χειρότερη ημέρα σε απολογισμό νεκρών και κρουσμάτων. Το παιδί έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.Στη Βρετανία ο κορονοϊός και μέσα σε 24 ώρες σκότωσε 708 ανθρώπους σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ στη χώρα.

Από την αρχή της εμφάνισης του κορονοϊου στη Βρετανία συνολικά 4.313 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους με την χώρα να είναι σε ολική καραντίνα. Τα κρούσματα είναι στα 41.903. Την ανακοίνωση έκανε ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος τόνισε ότι πρώτα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού και να ξεκινήσει η εντατική διενέργεια τεστ.

Από και πέρα στην Σκωτία πέθαναν 46 άνθρωποι σε μια μέρα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 218, ενώ στην Ουαλία ”έσβησαν” 13 άτομα (συνολικά έχουν πεθάνει 154). Στη Βόρεια Ιρλανδία πέθαναν άλλοι 8 και οι νεκροί είναι 56 συνολικά.

Κάλεσμα Τζόνσον στους ηγέτες της αντιπολίτευσης για κοινό μέτωπο κατά του ιού:

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, απηύθυνε κάλεσμα στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν μαζί του κατά τη διάρκεια αυτής της «περιόδου εθνικής έκτακτης ανάγκης». Όπως ανέφερε ο Τζόνσον, θα καλέσει όλους τους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να παραστούν σε μια ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της χώρας και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο.4373884

«Ως ηγέτες κομμάτων έχουμε καθήκον να συνεργαστούμε σε αυτήν την περίοδο εθνικής έκτακτης ανάγκης» σημείωσε. «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και να σας ενημερώσω σχετικά με τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, όπως τη διαδιακασία διεξαγωγής των διαγνωστικών τεστ και την παροχή οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα».

Την πρόταση του πρωθυπουργού για συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, αποδέχτηκε ήδη ο νέος επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κέιρ Στάρμερ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με το νέο επικεφαλής των Εργατικών για να τον συγχαρεί για την εκλογή του, και κατά την επικοινωνία τους επιβεβαιώθηκε η σύμφωνη γνώμη τους στη σπουδαιότητα να συνεργαστούν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων μπροστά σε μία έκτακτη ανάγκη για τη χώρα.

Πηγή: Pagenews.gr